Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förstoringsglas

Dikten undersöker mig
försöker finna mina sår och glipor
fyller ärren med aska
och natten med en äspings gift
vävnaderna sönderfaller
lämnar spår, knappt urskiljbara
längs ryggradens kupade kotor
vi förbrukar livstid i allt högre hastighet
ormbunkarna vissnar, löven klär av träden
orden skriver oss
i vindens rasslande sånger
kroppens tysta blånader
en skål korn åt de döda
en bägare fylld med skuggor




Fri vers av Grävling
Läst 186 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-07-05 13:26



Bookmark and Share


  Nanna X
Om det ska gå åt helvete ska det väl gå med dikt. Och musik.
2019-07-05

  Ulf Carlsson VIP
Man är sin dikt.
2019-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling