Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite mer än blott en liten fundering under bearbetning - Publicerad här tidigare i februari 2007 Men det flödets förmedlade innebörd och mening torde sakna bäst före datum ...


Glimten

När dagen blir gammal
och lider mot sitt slut
skymningen sig samlar
innan kvällningen
i den allra sista skälvningen
ljuset släcker ut

I kärlek
och gemenskap
mörkret bjuder
till ljuv känsla
av värme och samhörighet

I ensamhetens
känsla av övergivenhet
natten sjuder
av en helt annan verklighet

blott
ett hjärtslag
ett andetag
bort

från den underbara
tillsynes
alldeles självklara
lugn och ro
vi alla
önskar tro
i varje kropp och själ bo

En illusion
uppkommen
och skapad
av och ur
den situation
som vi
med mer tur
än skicklighet
råkar leva i

En verklighet
vi gärna
tar för given
inför de
alltför skrämmande
alternativen


Men när allt
kommer omkring
är det alltid någonting
som tar sin början
när allting annat tagit slut

allting förändras
och ingenting förblir

i efterdyningen
till den ännu
inte bräckta
gryningen
alla ljus synes släckta

likväl 
blott
ett hjärtslag
ett andetag
bort

en ny dag väntar
på att få bryta ut

med nya möjligheter
att upptäcka
ta vara på
och utveckla

till någonting
mer än blott
den illusion
vi levde i förut

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-07-07 02:20



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Illusionen för tanken framåt.
Är man någorlunda tillfreds
ser man möjligheter
i den utbytande nya dagen.
I annat fall tendererar bristerna att
överväga.
"Alltid någonting som tar sin början
när allting annat tagit slut."
Sanna ord.


2019-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP