Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnkammare

Vi talade om dem
som om mardrömmar var något att tala om
som vi talade om dem
ropade ur dem deras följd av oformliga djur
och halvfärdiga skuggor
natten i flagor och snövit sand
tunna slamsor av avslitet mörker

de bjuder dig på fat av solkigt ben
en vedklabbe formad till en docka
med ansikte av knivjack och blå färg
att måla ett rum av mörker
att tända en eld av mörker
att bränna flickor av kolnat trä
fotografier av barndomskärlekar

vi talade om dem
som man talar om dävna rum
att öppna ett kärvande fönster
och gardinen av ljusblå förgätmigej
kastar sig ut med vinden
men återvänder alltid oskadd
med en ring av järn om halsen




Fri vers av Grävling
Läst 212 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-07-15 03:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den här och den förra höll mig vaken i natt, men det är också ett sätt poesin fungerar på.
2019-07-15

    Lena Staaf VIP
Antinostalgi. Med vackra bilder mitt i svärtan.
2019-07-15

  Gunnar Hilén VIP
Kolsvarta minnen. Med dubbelt slut. Grova, klara, starka bilder. Hur ett samtal kan gestaltas så !
2019-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling