Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårfågelsång

Jag har strukit längst väggen på torget
släpat med mig den svällande sorgen
för jag sökte dig där
ingen kärleksaffär
bara maskätna äpplen i korgen

Du sprang bort som en jagad i mörkret
ingen såg vad det var som berörde
jag tog fatt i din krans
men du fanns ingenstans
kanske var det väl så att jag drömde

Vi var fläcken på guldmedaljongen
likt en kruka som föll från balkongen
din avgång blev snar
bara ekot blev kvar
du flög hädan med vårfågelsången

Jag har bundit för dig mina händer
varit ovarsam mot mina länder
branden stormar alltjämt
ingen dörr står på glänt
bara skuggor vart jag mig än vänder

Jag ska visa dig vem som regerar
sista slaget av tusentals segrar
mina ögon ska svida
med blodet ska skrivas
en pakt som ditt öde beseglar

Kom och ta mig om livsgnistan räcker
genom tidsåldrar vansinnet sträcker
för din önskan en gång
om en vårfågelsång
ska jag bränna ditt hår på briketter

Vi har rört vid det oantastbara
ämnat snudda vid utsidan bara
suddat ut varje hörn
viskat lögner i snön
men vi lekte med odödlig fara

Tiden går och det nalkas mot slutet
det är blödande skadebeskjutet
res dig upp, slit dig loss
kämpa tappert och slåss
för ditt hjärta, snart river de ut det.















Bunden vers (Limerick) av Månfare VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-19 22:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP