Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En saga


Fågelhjordarna

Brinnande snö, en skedfull aska
två unga barn av ärgad koppar
med malmklang i munnen och bjällrande tungor
skänker varandra sina gåvor
ett kaninkranium i den utsträckta handen
en skärva spegelglas, en sång om sömn
i fogen mellan levande och döda
rör sig varelser genom undervegetationen
en ensamhet slår ut i bröstet
en närvaro som med ett kort bekräftande skall
gör sig ledare över flocken
fåglar av järn singlar till marken
och blir till rytande kroppar




Fri vers av Grävling
Läst 155 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-07-20 21:56



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Metallisk, eskatologisk, dystopisk och antitetisk är de adjektiv som skulle färga min tolkning av denna onda saga. Ordsammanställningar och bilder öppnar fantasin åt många håll.

2019-07-21

  Kungskobran VIP
Dramatiskt så det förslår
2019-07-21

  Nanna X
Gillar koppar och kroppar
2019-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling