Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänker på paret där han ger henne övre halvan av frallan för att den är det bästa han vet - och hon ger honom den undre för att det är den hon tycker bäst om ...


När vi talar om lycka ...

... och om att vi 
önskar lyckliga få bli
utifrån de förutsättningar
vi fått oss tilldelade
eller förmår skapa
i våra jordiska liv ...

Då är det bra att tänka på
det som Dalai Lhama 
så klokt förmedlade en gång ...

- The very motion of life
is towards happiness!

Men för att vi ska kunna
oss själva och eller även andra
lyckan verkligen unna ...

... bör vi kanske först börja med
att ta reda på och utforska vad
lycka är för oss själva
och vad lycka är för den vi
önskar ska få lycklig bli ...

Ty det som alltför ofta 
ständigt tycks gå oss förbi
är att det som definieras som
lycka och att lycklig bli
vara och kunna förbli ...

... skiljer sig en hel del
från individ till individ
då lycka
och att 
lycklig bli, vara och få förbli
är någonting som är
synnerligen personligt
unikt och subjektivt ...

Så när du säger
att du vill göra mig lycklig
bör du kanske börja med
att visa intresse för
ta reda på och utforska
lite mer vad det är som gör mig lycklig
och än mer vad lycka i sig egentligen är för mig ...

Lite så som jag visar mitt intresse
av att vilja få veta mer om 
vad lycka är för dig ...

... eftersom jag så innerligt hett önskar
att få göra dig lycklig
och vill att du ska kunna
bli
vara 
och förbli lycklig
tillsammans med mig

för resten av vårt liv ...

... och längre än så
även bortom ...

 

 

 

________________________________
Saknar bäst före datum
såväl när den först publicerades här
i november 2012 som när jag tar fram den igen
för att du ska få en chans att läsa den ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-07-21 22:59



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Ingressen säger allt. En dikt i sig. Ett bra koncentrat av mångordigheten.
2019-07-25

  Roger VIP
Ja, det där med lycka och att vilja väl är banne mig inte lätt. Väl tänkt och skaldat Peter!
2019-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP