Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar om kärlek

Kärlek är det mest fantastiska, och största som finns. Kärlek behöver inte vara den där lustfyllda känslan man får i ett förhållande, utan är mer ett förhållningssätt.
Ett resultat av olika val i livet, då man valt att vara en givare, att förlåta och omfamna ljuset.

Kärlek är:
- Som att ta på sig de rätta glasögonen.
- Som en källa där man hämtar upp friskt vatten
- Som ett vattendrag med in och utlopp.
- Som en upplöjd åker, där man sått in bra säd, och skördar mångfalt.
- Som en planta där man rensat, vattnat och ställt den i solljus.
- Som en väldoftande blomma som bara är, men ger glädje till många i sin omgivning.

Ord i kärlek läker, och ger liv. Samma ord i hat, bryter ner och föder död.
Kärleken ger, och du får bara mer, lusta tar och du blir ensam kvar.
Kärleken kan inte kopieras, tvingas på, eller kläs på, utan kommer alltid inifrån.
En dag i kärlek är bättre än ett helt liv i hat.

Genom kärlek:
- blir dagarna meningsfulla
- blir vi modiga och trygga.
- kan vi sätta ner foten, och ta ett steg framåt.
- blir vi tuffa och mjuka
- blir vi glada och tillfreds.
- är vi rika, fast vi inget har.
- blir vi kloka, fast vi ingenting kan
- växer vi och får andra att utvecklas.
- byggs broar och säkerställs freden.


Låt tårar och skratt få mjuka upp ditt hjärtas åker, och dra bort alla bittra tistlar, så du må så in i din mylla och skörda kärlekens frukt.





Prosa av Margo
Läst 213 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-22 17:33



Bookmark and Share


  Margo
Lena Staar.
Man kan sannerligen känna stark åtrå när man älskar någon, men man kan älska någon starkt, utan att känna åtrå. Man kan även känna gemenskap omtanke och oegennyttighet
utan att älska någon. Därför skiljer jag dem åt.
2019-07-30

    Lena Staaf VIP
Kärlek är både åtrå och omtanke, gemenskap, oegennyttighet.
Motsatsen till kärlek kan vara hat men också likgiltighet, nonchalans, ointresse.
2019-07-28

  Margo
Tack Danne
2019-07-23

  danne //
Jo jag tror att det är så .. kär lek och Gen om .. både ha t å kär lek svingar dinglar omkring .. märkligt vad man fastnar för olika texter ...
Nån slags mening är det att man hamnar här... tänker
jag


2019-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Margo
Margo