Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla ägg i samma korg

De sju magra åren
jag bär dem i bröstfickan
och likt ett Stockholmssyndrom
har jag lärt mig att tycka om dem
inbillat mig att de doftar
mintpastiller och Pommac
att de går att suga på
ensam i tysta natten

De sju feta åren
har balkong
men går aldrig ut
ruvar på sin hemlighet
tror inte mycket om mig
när jag
tunn och svedd av vinden
lägger alla mina ägg i samma korg




Fri vers (Fri form) av All my ghosts
Läst 387 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-07-23 15:17



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En del av känslan jag får är att göra något svårt till sitt, för att det ska bli uthärdligt. Ett självbedrägeri?
2020-05-07

    ej medlem längre
Gåtfull läsning, med fri tolkning? eller finns där något intressant svar måntro..
2019-07-26

    Sefarge VIP
Mästerligt mångfacetterad skrivelse!
Anar en instängd sorg denna gång.
Vid nästa läsning, måhända
något annat?


2019-07-24

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt om den besvikelse som kan uppstå när man tror att allt nu ska vara bra och så upptäcker man att det är bättre om det vore sämre.
2019-07-23

    ej medlem längre
Mycket vacker. Stor känsla. Fin rytm. Din finaste hittills, tycker jag!
2019-07-23

  henke_r
En mkt lyckad komposition. Orden lägger sig bra i munnen vid högläsning och rytmen hjälper metaforerna att bära frukt.
2019-07-23

  danne //
Stadens helgedom? vet inte bara dök (upp) , något som känns instängt ..
men vi vaknar upp på olika sätt varje dag.. för min del är känsla retlig (provokativ) på något sätt.. söker svar i andra texter där jag kan spegla mig i...

Föresten din text är stört sköen..Det är väl det som triggade tankarna efter man läst dina ord Ghost..
2019-07-23

    Askanden
när nostalgin knackar på
blir ner upp
vitt blir svart

igenkänningsfaktor

2019-07-23
  > Nästa text
< Föregående

All my ghosts