Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några rader om när jag fick inblick i skönhetsindustrins märkliga korthus.


Reklam

När man en gång besökt drömfabriken
och fått arbeta där lite grand
kan man ana de tusen chimärer
som ska till för att skapa ett namn

Två kemister tar fram några oljor
sen ska dofterna sätta sin ton
efteråt ska det tappas i flaskor
vilket namn det ska ha kan bero

Första batchen ska säljas rätt billigt
efter sportlaget får det sitt namn
nästa går som "limited edition"
trippelt pris ska man ha utan skam

Bakom scenen finns inget märkvärdigt
endast stanken av blandad parfym
marknadsföringsavdelningens våning
i en exklusiv setting de styr

Sen går säljteamet till distributören
köper upp deras gamla produkt
slår upp skyltar, förnyar markören
för en annan slags doft och slags look

Man vill påstå att allt detta nya
ska ha högre nivå än förut
varor rensas av kunder från hyllan
ökänt märke som nästan sålt slut

Och fabriken den kokar sin gegga
kemin ändras väl något ibland
med parfym som ger näsan en slägga
företaget kan bygga sitt namn

Men de flesta vill inte förstå det
när jag säger precis som det är
att för oss som rent gratis kan få det
inte nyttjar produkterna där


















Bunden vers (Sonett) av Månfare VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-24 20:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP