Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek solidare än livet


Din kärlek skildras vid en klunga lila druvor
oemotståndliga att inte låta sina ögon få böjelse för.

Din ungdomslivskraft är som en pulserande
flod klar som en spegel och mottaglig för allt lyster
från solen.

Dina glädjetårar önskas åter komma för dom är
livräddande för min själ, precis som föda från
frukter är liv för min kropp.

Alla din ödmjukhet mot mig får aldrig mitt hjärta att fyllas och
dina ögon lyfter mig som vingar och får aldrig mig att snava.

Om någon kvinno själ likt dig med ljust hår hade
levat så hade hon varit från himlen.

Om någon kvinnas yttre ska bli gammalt,
så är det med mig vårat hår ska bli vit och
våran hud bli lik en torr och förlegad frukt.




Fri vers (Fri form) av Missis_Alice
Läst 168 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-27 15:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Missis_Alice
Missis_Alice