Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kortspelaren

Mannen med kortleken
ger oss frostiga blickar
Han sitter med uppknäppt kostym
och lägger knekt över dam
dam över ess
kung över en vilsen joker
Och vi runt bordet
känner hur marken
delar på sig
Hur vi slukas in
i ett kosmiskt kaos:
där mörkt är ljust
liv är död
och julgransglitter
hårdvaluta




Fri vers av henke_r
Läst 431 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-07-28 00:39



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Gestaltningen är klockren. Tvärtomvärlden är en bild som kommer av dessa poetiska spelkort. Kraftfull läsning.
2019-08-09

  Kungskobran VIP
När det etablerade vänds uppochner
blir allt kaos ett tag,
för att så småningom accepteras
för att vändas uppochner igen
och bli kaos ett tag
för att så småningom accepteras
osv osv
tills julgransglittret plötsligt ändrar på allt
2019-07-28

    ej medlem längre
Gillar greppet i dina senare texter som tar avstamp i en bild för att sedan zooma ut i ett kosmiskt perspektiv. Komprimerat och existentiellt!
2019-07-28

    Sefarge VIP
Sparsmakat
Mästerligt
Skriftat!
;)

2019-07-28
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r