Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KLIMATKRISENS FÖLJDER

Jag sitter här vid matbordet efter en god misosoppa
med räkor och grönsaker, två glas rödvin och en
cigarett efter måltiden.... börjar fundera över livets
farligheter.
Rökning är den senaste skurken som numer förföljs.
Snart är det kriminellt att röka.
Jag började tänka lite mer ingående, på det värsta
hotet mot vår överlevnad..... på sikt.
Gör man en liten överblick på de risker som finns,
så är det många.
Krig, svält, droger, alkohol, fysiskt å psykiskt elände,
fattigdom å misär, fetma, arvsmassa.... ja vi får inte
glömma miljöförstöring med skövling av skogar och
rovfiske i haven. Det är inte lätt att förstå, alla bidrar
som en del i det hela.
Hur vi än vrider och vänder på problematiken kvarstår
det enda och största som vi inte längre kan blunda för,
miljöförstöringen och klimatkrisen.
Vi pumpar ut skit i våra vatten. Plast och avskräde flyter
i våra hav. Skogar bränns för plantering av palmoljans
träd. Avgaser från bilar, båtar, fabriker, flygplan, hushåll,
forsar ut i vår luft vilket ökar uppvärmningen av vår jord.
Ja man behöver inte vara vetenskapsman för att inse vad
resultatet av allt detta blir. NATUREN HÄMNAS.
Översvämningar, torka, orkaner, missväxt, vilket leder
till svält, krig, elände och misär m.m. Detta gör att enskilda
länder s.a.s. börjar kämpa för att överleva. Det slutar
förmodligen i ett nytt världskrig.
Vad göra???? Problemet är inte löst av att vi pantar burkar,
glas, plast, och tidningar. Den enskilde är inte den stora
skurken. Det är producenten, företagen, och de som tjänar
pengar på dessa produkter..... som kallas våra.
FY FAN...alltså.
15 tankfartyg släpper ut lika mycket skit som hela världens
fordonspark av 760 miljoner bilar.
FY FAN...igen alltså.
Den billiga tröjan från Kina, skorna från Indien, äpplena från
Chile, vinet från Italien, o.s.v. kan konkurrera med sina billiga
transporter. Bekvämlighetsflagg, utländsk besättning, billigt
bränsle...värsta skiten från Raffinaderierna. Raffinerat va????
FY,FY,FY FY FAN !!
Mygla helt öppet!! NEJ, NEJ, du ska panta mera, avgasrena
bilen, och hålla käften...det här begriper du inte lilla vän.

Jag bara säger det om och om igen.

Greta Thunberg du är fan i mig min idol.

Hälsar Gurra







Prosa av gunnnar nylund VIP
Läst 171 gånger
Publicerad 2019-07-31 18:20



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Tja, vi har ju haft en istid, det är kanske dags för skärselden nu.
2019-07-31

  Kungskobran VIP
Undergångsprofetior slår alltid fel
2019-07-31
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP