Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 2019-08-03 Tillägnad min älskade (och saknade) morfar


Slutdestination_Döden

Livet är bara en tillfällighet
Vi är här på lånad tid, ingen vet hur lång den är
Döden är slutdestinationen
---
Begravningen
Ett sista farväl
Av det fysiska som är du
Det är sista gången jag ser dig
på det sättet det finns bevis för

Först en stel ceremoni i ett gammalt hus
med för många vilsna själar som inte vandrat vidare än
Några gråter,
andra skäms för att dom inte gör det
Musiken som spelas får mina tankar att vandra
Nu börjar jag
Det slutar inte,
tårarna är ett faktum och mitt onödiga smink rinner
som en lerflod
Jag blir ett med dom som gråter
Känslan av stelhet känns inte längre

Vi ägnar våra tankar åt den döde,
den som för evigt lämnat det fysiska jordelivet
tagit klivet ut i det oändliga ingen vet någonting om
på riktigt
Samvaron känns, flera floder av tårar förenas
i sorgen

---
Där framme ligger den fysiska kroppen
Din blick är tom
Själen har lämnat kroppen
Kvar är bara skalet
Kroppen har nått Slutdestination_Döden
Men själen kommer för alltid att finnas därute i det oändliga
Du finns kvar där någonstans
Ibland möts vi för ett ögonblick, då ser jag ditt leende; hör din röst
Själen kommer aldrig att nå Slutdestination_Döden
Var säker på det




Övriga genrer av Vindhjärta
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-08-03 09:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vindhjärta
Vindhjärta