Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HUR BROMSAS KLIMATKRISENS EFFEKTER??

Det brinner, det brinner. Ja nu har elden spritt sig till
Sibirien och Arktis. Det borde inte vara möjligt. Våra
kalla regioner får nu smaka på vår världfärds kost av
koldioxid. Nästa steg blir den tinande permafrosten
som släpper loss metangaser av sällan skådat slag.
Metangas är flera gånger skadligare än koldioxid.
Jag börjar allt mer tro på det här med Ragnarök,
Skärselden...... mänsklighetens sista krig och öde-
läggelse. Gör vi inget går det s.a.s. åt..... HELVETE.

Vi har motmedel och mediciner som Gaia, allas vår
moder, nu akut måste få.
Trädplanteringar ökar syrenivån med fotosyntesens
hjälp. I Etiopien planterades nyligen 350 miljoner
träd på endast en dag.
APPLÅD.... bravo, men fler måste följa initiativet.
Det bidrar även till minskad uttorkning på sikt.
Torkan bränner ju bort växtlighet, brunnar sinar,
boskap dör, och maten på bordet försvinner.....
men inte ner i magen.
Vatten, vatten ! Paradoxalt nog, består vår planet
av 70 % havsvatten. Var är tekniken att rena och avskilja
saltet, för att sedan transportera det i pipe-lines, där det
behövs.
Till månen går det bra att åka, men att förädla havets
vatten..... näääää vi har inte någon sponsor för det.
Solceller och vindkraft är ännu bara ett barn i sin linda.
Det växer, men inte tillräckligt fort. En liten klapp på
kinden kan det ändå få. Vad mer göra ???
Ja visst ja! Kött, kött! Kött producerar faktiskt 15% av
våra växthusgaser. Vi måste minska intaget av animala
produkter. NEJ, alla behöver inte bli Veganer. En utopisk
önskedröm slår sällan in. Välfärdsfetman skall bara tunnas
ut och ge bättre hälsa åt individerna. HALLELUJA ....... ät
mer grönsaker.
Jaha sen då?? Sedan är det bara det gamla vanliga. All skit
vi sprider måste rensas och renas bättre. Våra myndigheter
måste ta sig i kragen...... göra någonting...... inte inbilla sig
att ordens munväder..... har någon effekt på jordens oväder.

JORDEN BLÖDER.... det är inga små skrapsår vi måste läka.


Hälsar Gurra








Prosa av gunnnar nylund VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-08-03 16:25



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Ja, kunde jag bli vegan, som åt kött till frukost lunch och middag, då kan nog de flesta ställa om. Köttindustrin är en stor klimatbov utöver all djurtortyr.
2019-09-09

    Sefarge VIP
Klimat-problematiken vandrar nog
Sin egen väg som klimakteriet
Omöjligt att helt stoppa
Dock kan mänskligheten göra
Massor åt miljöproblematiken
Och den massiva utrotningen
Av varelser i vår natur samt
Alla gifter människan sänder
Ut
Gäller att satsa på "rätta kort"?
;)


2019-08-03
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP