Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fjärde augusti/ till minne av pappa


Adjö


Så gick du då igenom
den tunna väggen mellan liv och död

Och solen lyste röd

Gräset var just klippt
och doftade i kvällningen

du satt dig ner en stund
för att pusta litegrann

i solstolen på trappan
med huvudet mot väggen

Den urgamla boden
lyste också röd

av solens strålar mot er båda

Adjö sa du
adjö adjö

nu är det tid för mig att dö

vi ses igen
på andra sidan solen

Så stannade din pacemaker
och strax gav du upp andan

där i stolen




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-08-04 18:53



Bookmark and Share


    All my ghosts
"på andra sidan solen" är en fin tanke och formulering.

2019-12-02

  Ezmeralda VIP
Fint berättat, att få somna in så efter ett adjö. Väckte minnen om min fars bortgång. Han sa inte adjö, utan nu mina kära ska jag sova.
2019-08-07

  Larz Gustafsson VIP
Verkligen gripande.

Min svärmor därnere i Etiopien lade sig på en plats, sade också: "Adjö", och sedan reste hon in i evigheten.
2019-08-04

  Ulf Carlsson VIP
Fin komposition med återkommande symboler och uttryck. Anglikanismen "pacemaker" känns lite malplacerad men nödvändig med sin betydelse. Kan den översättas till svenska?
En dikt som sätter hjärtat i rörelse.
2019-08-04

  Anya VIP
Starkt berättat. Levande om döden. Jaa den finns alltid med oss. Fint skrivet.
2019-08-04
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP