Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett oväntat möte

Jag såg henne bara som hastigast innan hon försvann
bakom nästa knut då jag genast försökte att springa
ikapp henne
Men när jag kommer fram till krönet, så råkar jag
istället springa rätt in i en konstapel där
En vackert kvinnlig uniformerad snut som genast
stoppar mig och undrar varför jag har så bråttom för
Är det någon som håller på och dör, eller?
Själv blir jag så chockad och tagen av hennes skönhet,
och alldeles stum
Och eftersom jag inte får fram ett endaste ord
så håller jag min mun
Min stora trut och nickar bara lite stumt
Jo, hon måste nog ha tyckt att jag betedde mig lite
underligt
För själv så stod jag bara där, och kände mig lite dum
Men lyckas till slut ge henne min lilla förklaring
om att jag tycktes mig se en gammal bekant passera
förbi så kunde jag se att hon bara skrattade
lite inom sig själv lite lugnt
För när hon fick det svaret kunde jag se att hon genast
fortsatte med det, vad det nu än var som hon nu
än höll på med
Så trots att jag vart tagen av stundens hetta där för en
liten stund kände jag mig nu åter som en kung
helt tillfreds...

Jag såg henne bara som hastigast innan hon
försvann bakom nästa knut
SLUT

Ken Cassel
6/8-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 123 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-06 04:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel