Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En haibun


Skärgårdsbilder

Nyligen var jag på en av de öar i skärgården som vittnar om kapprustningen.  Anläggningen är nedlagd och numera museum. De övergivna bunkrarna är insprängda i bulliga klippor, och kanoner sticker upp ur klipporna med pipan ut mot havet. Det hav som den dag jag var där verkade oändligt; det enda som skiljde hav mot himmel var att havet var översållat av små vita trekanter och en knappt skönjbar röd Ålandsbåt vid horisonten. 

  

ut mot fyllda segel 

siktar kanonen

från museifortet

 

runt kanonen 

från kalla krigets dagar 

fladdrar en vit fjäril 




Bunden vers (Haiku) av Rosmarin
Läst 304 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-08-07 13:06



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Fin sista haiku.
2019-08-25

    Lena Staaf VIP
Fin och tänkvärd dikt. Ger tankar: Nästa gång är det kanske kärnvapen eller biologisk stridsföring. De gamla hederliga bomberna står sig också och är fortfarande moderna. Rysningar.
2019-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Rosmarin
Rosmarin