Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min vän L


Fjärilen och djupet

Det grå därute är något annat

något jag anar

som doften av stora djur

 

som en fjäril på väg ut

över sjön, över djupen

 

och ingenting finns

mer än en viskning

från vingarna

 

 

Är det en sång

om sommaren som gått

utan att någon märkte

 

är det berättelsen

om att spränga

puppans horisonter

 

för att se

världen därute

där solen möter sjön?

 

 

Nu är det en stund

där jag hör fraset

från den enda bevingade

 

här vid den enda klippan

där världen slutar

 

 

Allt har sin tid

i det grå

i doftlandet

 

ingenting finns

utanför ögonblicket

och mötet




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-08-06 14:10



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Mycket vackert. Tänkvärt slut.
2019-08-20

  Lottie Ålhed VIP
Stor applåd till dig för denna vackra dikt där slutet sammanfattar texten på ett trovärdigt sätt...
2019-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP