Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bekräftelsens djävulska lockelse




Som vuxen
är du för sent ute
för att kunna tillgodogöra dig
en bekräftelse
om än aldrig så ljuv och skön.

Vad du behöver för att växa
är motstånd
och att lära dig slåss.

Bekräftelsen är för barn.
Fajten är den vuxnes sätt.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-08-06 20:03



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ja det håller jag absolut med om! Bristande bekräftelse för ett barn är viktigast av allt. Och att bli vän med hålet - ja, ja. Det är ett jobb som ska göras.
Men livet fylls senare på med nya upplevelser som också är viktiga och som hjälper till med att forma en person.
2019-08-07

  Gunnar Hilén VIP
Ja jag sa det att bekräftelsen är för barnet ! Får vi den inte då så är det sen för sent. Det gapar ett tomt hål i oss som inte går att fylla fast alla försöker ändå. Med sprit, droger, sex, arbete, motion.....you name it. Men ett hål är ett hål är ett hål.......man måste bli vän med hålet.
2019-08-07

    Lena Staaf VIP
Du ställer saker på sin spets och det gillar jag!
Men jag tror att man måste få bekräftelse hela livet för att orka. Åtminstone lite. Vi är sociala varelser, vi är beroende av vår omgivning och behöver få respons från den.
Du måste även som barn få motstånd så att du tar fram din egen kraft och utvecklar den. Men det är inte samma sak som att det är bra att bli nedtryckt.
Barn måste få mycket bekräftelse för att utvecklas och få känna sig värdefull i grunden. Barnet är ju också helt beroende av sina föräldrar.
En intressant diskussion!
2019-08-06

  Gunnar Hilén VIP
Man växer inte utan en vuxen. En vuxen är en som har växt. En som har lärt sig att bära sina känslor utan att leva ut allt.
Psykodynamisk terapi handlar just om det. Att hitta sina känslor och att bära dem. Att bli sin egen förälder. Den man kanske aldrig hade.
2019-08-06

  Mayssa
Växer man utan föräldrar?

Växer man utan att få vara barn och ungdom?

Vad innebär att växa?
2019-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP