Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite osäker på genren, men kanske något i stil med... telegram?


Det jag ville säga var...

Nu får det faktiskt vara nog
du behöver sluta upp med att ursäkta
de Supertunga svarta hålen i universum

De är visserligen både mystiska och sällsynta
men de är också svarta och supertunga

De finns där ute i Rymden
förrädiskt vackra att se på avstånd
men det är just detta Att

_DE MÅSTET SES PÅ AVSTÅND_

Ta t ex J2157-3602
"Det supermassiva monstret"
har man kallat henne i tidningarna

Hon har en massa som motsvarar
20 miljarder solar
och hon lyser så kraftigt

"att det skulle överträffa ljuset från alla stjärnorna på himlen och lysa i kapp med fullmånen om det befann sig i centrum av vår galax, Vintergatan."

I själva verket är J2157-3602
bara ett slukande hål av ingenting

Kvasarens hjärta
gigantiskt, tomt
och väldigt hungrigt

Den strålning som gör henne
skrytsamt praktfull
får hon genom att suga åt sig
enorma mängder ljus och värme
från sin omgivning

Med energin hon får (och tar)
kan hon hålla igång gasmolnet omkring sig
och göra sig självlysande

med sina lånade påfågelfjädrar
kan hon sedan förföra världarna
och obehindrat äta sig fram
genom universum

Hon slukar i princip
en stjärna om dagen

***
puss & kram
//M

PS!
Här har du källan

https://youtu.be/4mNdcpfgJ8s




Övriga genrer av Lili B VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-08 07:30



Bookmark and Share


  Lili B VIP
Lodjuret,
Raderade min flrsta kommentar och här kommer en ny:

Du har en poäng!
2019-08-08

    ej medlem längre
Älskar att det är ett telegram!
2019-08-08

  lodjuret/seglare VIP
Det irriterande med oss människor annars, är just de vilka komma i 'lånta fjädrar', såvitt det inte är maskerad eller cirkus förstås. Undrar varför en del ser inåt sig själv och klär ut sig till en yrkeskår de själva inte tillhör. Texten har säkert något att säga, frågan är bara vad en presumtiv läsare lägger in...
2019-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Lili B
Lili B VIP