Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dröm

Solen sjunger genom ådror. 

Kvittrandet tilltar. Ljuva dofter

och han har satt på potatisen. 

Gjort upp med barndomen. Har

struntat i att duscha. Kroppens

rörelser avslappnade. Tungans 

band släppt. Rör sig hemvant,

avslappnat. Harmonisk självsäkerhet 

och jag kan överraskas. Ofta. 

 

Barnens lekar naturliga. Filmkameran 

tvångsmässigheten och den sjuka

känsligheten under bråtet i vårt slitna 

skjul. När det regnar kan jag ana dofterna. 

 

Jag springer i rus. Utan smink. Tänker 

på sådant jag brukar tänka på. Mina 

tidningar, psykologin och inredningar 

utspridda över möblerna. 

 

Jag har slutat fråga för han berättar. Jag tar

inte detta ansvar. Finns inget att rädda. 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-08-11 09:29



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Jag tror du har rätt. Det här
är min enda verklighet. Allt
annat overklighet.
2019-08-11

  Gunnar Hilén VIP
Det här är nog ingen sån dröm. Det här är nog på riktigt.
2019-08-11
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP