Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sår

Våra oläkliga händer
tecknar hela älven med ett enda penselstråk
spelar på regnets strängar
ett knäppande prasslande som av insektsben
som böjs och rätas ut, böjs och rätas
exoskelettets skörhet
mot det mjuka inuti
vi skulle kunna döda oss inifrån
vi är sött gift och vassa taggar
tickandet av visare
i allt kortare intervall
knogarna upprivna blodiga
och handflatorna, som om du vidrört världen
och den inte var som du trott




Fri vers av Grävling
Läst 217 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-08-11 19:52



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Livets skörhet, kamp och besvikelse

2019-08-12

  danne //
gillar denna text motpols effekter , men som dras till varandra har inget val, ty nornorna Skuld, Urdandi och Verdandi har flätat ödets trådar samman klippt spunnit preparerat.

Grävling fint skaldat..
2019-08-12

  Ulf Carlsson VIP
Världen som kropp, en högaktuell dystopi i klimatkrisens tidevarv. Jag läser "Sår" som ett slags antitetisk kontrast till romantiska och panteistiska naturdikter men ändå väldigt nära i känslan.
2019-08-11

  Nanna X
Stark igenkänning
2019-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling