Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag fick vara med och bestämma

skulle jag göra världen till ett bättre ställe att leva på
För då skulle världen inte se ut som den gör idag
För som det ser ut idag så sparkar den starke redan
på den som redan ligger ner och är svag
Och som vi alla kan se om vi tittar omkring oss
så är det inget bra resultat
För den fattiga blir fattigare medan den som redan är rik
bara blir rikare och rikare
Den fattiga får leva på vatten och bröd medan den rike
ständigt har feta stekar på sin glöd
Lever i lyx
Så här finns det ingen nöd
Har så mycket pengar att de inte ens kan göra sig av med
dem under hela sin livstid

Om jag fick få vara med och bestämma, så skulle världen
inte se ut som den gör idag
För jag skulle dela med mig så mycket av mig själv
att ingen skulle behöva känna sig utanför
Alla skulle få vara med
Alla skulle få chansen att må bra
Alla skulle få chansen att kunna skratta och vara glad
Det är i alla fall så som jag vill tro och känner det
Men vad vet jag
Ha nu en fortsatt riktigt trevlig dag!

Ken Cassel
14/8-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 118 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-08-14 09:54



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Då röstar jag på dig...:-))
2019-08-17

    ej medlem längre
ingen alkohol skatt skulle lösa ALLA problem i min värld...
2019-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel