Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelfällar

Du syr fjäderdräkter
av strimlad näver och ljuset mellan träden
att klä de fallna barnen
deras fågelkroppar hudlösa och vassa

trädstammarna späntar ljuset mellan sig
en konstfullt slipad egg av organisk materia
saxen genom håret
en knappt synlig ögla om din hals

vi är de flådda men oskadda djuren
satta att vakta det som inte tillhör oss




Fri vers av Grävling
Läst 465 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-08-14 20:14



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
dina ord vrider om likt en kniv i ett öppet sår. och ändå som en räddning. otroligt bra!
2019-08-15

  Aisha VIP
Storslaget på något vis....och samtidigt ödmjukt...
underbar!
Jag tackar också Ulf för tanken på "Förklädd Gud"... bra!
/Aisha
2019-08-15

  Nanna X
Grymt och vackert, ändå hoppfullt någonstans. Tack Ulf för kopplingen till Förklädd Gud.
2019-08-15

  Judas Ekholm VIP
Den här vill jag skall läsas på min begravning. Så. Jävla. Bra.
2019-08-14

  Judas Ekholm VIP
Den här vill jag skall läsas på min begravning. Så. Jävla. Bra.
2019-08-14

  danne //
Starkt ... texten är som kniv eggen som tar sig in - ja helt oberörd blir man inte.
Miljön får en att färdas in i denna värld..
Men i ett helt annat sammanhang vilket vi som läser , ja jag hoppas så att vi skapar liksom egna bilder och associationer till den person vi är..

Du gör det så ruggit bra med dina texter fångar verkligen läsaren...
Grävling du är helt fantastisk ska du veta grym är du på skalda...
mvh Danne

2019-08-14

  Ulf Carlsson VIP
"Vem är den gode herden
som för sin flock i vall
och som med gräs förser dem
och toner av kristall?"
(Ur "Förklädd Gud" av Hjalmar Gullberg)
2019-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling