Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saltstenar

Sjöfåglar betar i den ruttnande tången
stranden väller ut mot havet
blöt jord och bottendy
de varelser vi äter smakar salt och tång
fuktig timjan, ångande enris, sårkanter av silver
som råkarna i himlen
där våra blickar faller och blir borta
vi matar änderna med bröd och aska
de äter hela livet ur våra händer
himlens bleknande ärr
och sorgen ur vårt bröst




Fri vers av Grävling
Läst 155 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-08-15 13:39



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fin och lite ödesödslig strandbild.
2019-08-15

  Ulf Carlsson VIP
Havet, himlen, stranden.
Smak, lukt, syn, känsla.
(Knepig rubrik!)
2019-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling