Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pestskråp

Vi slår följe med döden
i skydd under hukande blad
brämade med droppar av tungt regn
hon lovar att hålla oss trygga och varma
vi har fickorna fyllda med jord
och syrsor vilande i munnen
hon spelar på en tunn flöjt av ben
en melodi som kunde vara vinden
eller viskandet av fotspår i gräs
och stenmuren runt staden välvs
som ett långsträckt djur i sin sömn




Fri vers av Grävling
Läst 172 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-08-15 20:31



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Väldigt snyggt och berörande skaldat och den vackra, slutgiltiga vilan.
2019-08-16

  Ulf Carlsson VIP
En dödsdans med medeltidsstämning!
2019-08-16

  Kungskobran VIP
Stark dikt som tränger in
2019-08-16

    Lena Staaf VIP
Denna död är vänlig och skyddande. Bara att ta emot och vila.
2019-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling