Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödehus

Du följer dikets sträckning
stubbåkern blöder under fötterna
och eftermiddagen tänjs ut, ljuset
tills det brister i droppar

skopar du jordkällarmörker
sköljer i brunnens järnvatten
en famnfull sval potatis
lersvärtan mot linnet

på vägen tillbaka,
förbi koltrastens kalla öga
lakanen på tvättlinan
stela av gnistrande frost




Fri vers av Grävling
Läst 173 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-08-17 18:39



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Så ödesmättat men ser allting framför sig,
fantastiskt fint
2019-08-18

  nu 1.0
Det känns så verkligt, det du skriver. Du målar i ord.
2019-08-18

    Lena Staaf VIP
Vackert och med igenkänning då mitt eget liv ser ut ungefär så....
Gillar ordbilderna "jordkällarmörker", "järnvatten", "lersvärtan".
2019-08-17

  Ulf Carlsson VIP
Känner här drag av Folke Isaksons femtiotalslyrik med bilder och tidsstämningar från Norrlands inland, den tid då ödehusen ännu var i bruk.
2019-08-17

  Nanna X
Hösten närmar sig...
2019-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling