Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen som inte kunde dansa

Inte kan jag dansa

som någon Fred Astaire

- försöker jag så blir det

som en stubbe, ungefär

så stel och lika följsam

som roten ner i jorden

- det där är lite ledsamt.

Jag älskar jazz, och orden

som tango, vals och schottis

ger mig goda vibrationer

Så varför kan jag inte

släppa loss till bandets toner?

Jag saknar säkert takt

och har så svårt att lära

och kanske vill jag inte

förstöra och besvära

när andra susar kring

som virvlande dervischer

Då söker jag upp vrårna

och salens trygga nischer

och kanske går jag ut

och tar mig luft i kvällen

och söker upp en äng

och andra vackra ställen

och lyssnar på distans

på bandets sista låt

Och sedan går jag hem

allena på min stråt

 

 




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-08-18 13:03



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
det är ju en dans att följa ängen
det går att dansa i det inre

du kan dansa
det är jag övertygad om

du dansar med orden
2019-08-20

  Jan Widströmer VIP
Väl formulerad "dansplåga". Säkert stor igenkänningsfaktor .
2019-08-20

  nu 1.0
Härlig dikt med känsla.
Och rimma kan mannen, som inte kan dansa.

2019-08-20

  Lottie Ålhed VIP
Virvlande dervischer och salens trygga nischer är kul skrivet tycker jag. Applåd.
2019-08-20

  Minkki VIP
här var det stor igenkänning,
hälsar Blyga Tapetblomman,
saknar dansskor och -klänning,
undrar ändå vad det heter,
versmåttets dansanta meter?
2019-08-19

    Lena Staaf VIP
Härligt rytmisk text, fint rimmad! Borde gå att dansa till den. Dans är härligt om man frikopplar den från ragg. Att få röra kroppen till musik!
2019-08-18

  Larz Gustafsson VIP
Jag fann min fru helt utan dans.
2019-08-18

  Kungskobran VIP
Dans var inte heller min grej
men var tyvärr ett måste för att finna en tjej
2019-08-18

  Larz Gustafsson VIP
Själv vägrar jag att dansa eftersom jag anser att det är löjligt.
2019-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP