Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÖRSTÅR DU VAD DU RÖSTAR PÅ?

 

Vad är det vanligt folk inte förstår
fattiga människor vill också se en ny vår
Varför vägrar Svenskarna se Svenskar som lider i Sverige
Föds ondskan av rädslan för att de själva ska ramla ner från berget

Lider alla svenskar som lite mer än ingenting har av svindel
Är det därför deras röster hamnar i nätet hos en rikemans-spindel 
De rika har råd med den falskheten
har du råd att göra gropen under dig brännhet

Klarar du av att leka rik
utan att bli ett lik
Javisst säger du säkert
som om alla går för allvarliga sjukdomar säker

I stället borde du säga bygg nedifrån och upp
det borde höras från allas vår strupe med morgondagens tupp
Man kan inte sätta en sten mitt i eller högst upp
då bygger man vare sig en pyramid eller ett mänskligt skelett




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-08-21 21:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
De flesta fattar ingenting. Man går till vallokalen. Det blir som en tradition. Slentrian.
Frågar man varför en viss person röstar på ett visst parti, så kan han/hon i allmänhet inte redogöra för det. Oftast har man inte ens läst partiprogrammet.
Kanske röstar man på ett visst parti för att far, mor eller hustru röstar på det.
Avskyvärt!
Själv röstar jag inte alls. Det slutade jag med på nittiotalet.
Och jag kommer aldrig mer att rösta.
Jag kan alla löjliga motargument, så gör er inget besvär med sådana.
2019-08-21
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP