Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han tillhör staden

då han är sammanlänkad med den sedan barnsben
Så de två är ett
Och om någon nu frågar honom om vägen till någon
gata i staden så hittar han lätt
Lätt som en plätt då han bara säger

Du behöver bara följa den här gatan rätt ner till
nästa kvarter
För där så står det en vacker kvinnlig staty som bara ler
Ler emot alla som hon ser
Så när du för syn på henne så kan du ju inte bara gå fel
Nej, det är helt omöjligt
Lycka till

Han tillhör staden
Men så är han också som cementen eller som ett av de
stora plåttaken
Eller varför inte som asfalten
Asfalten den som vi alla storstadsbor går på
Så att han tillhör staden är väl ändå inte så konstigt
eller så svårt att förstå.....

Ken Cassel
22/8-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-22 03:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel