Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnesstunder

Höstgräsens fröställningar
en för varje människas död
blir tallarna till kista
och himlen klippt av svannäbbar
till små flarn av vitt siden

glaciärerna råmar, kastar med gulvita nackar
som bleka kadaver i diket
mjuka kroppar täckta av ett lager sågspån;
efter oss kommer landskapet att fortsätta
grönskande, oavbrutet




Fri vers av Grävling
Läst 181 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-08-24 18:00



Bookmark and Share


  stig wikman
Vackert.
2019-08-26

    Lena Staaf VIP
Fint och fantasifullt bildspråk som alltid. En ödesmättad ton, kanske med tanke på klimatförändringarna.
2019-08-24

  Ulf Carlsson VIP
Förutom den expressionistiska metaforiken och det filosofiska innehållet (som kan diskuteras) fångar mig denna dikt med sitt vokala, melodiska spel.
Typografi och prosodi kan stundom räcka för att ett poem ska bli njutbart!

2019-08-24

  Kungskobran VIP
Det sägs att en stjärna skall falla var gång när en människa dör .......
Ej saknad av naturen ett minsta grann

Fin dikt gillar den
2019-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling