Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vakta honom, Devil

Om han rör på sig så ät upp honom säger fantomen
till sin trogna varg för att i nästa sekund
försöka fånga in de andra skurkarna på sin vita
springare Hero
Skurkarna som nu flyr hals över huvud lite längre
fram i den täta djungeln

Fantomen
Mannen som har svurit eden för sin far som i sin
tur svor eden för sin far att bekämpa ondskan
i alla dess former
En ed som har svurits i generationer tillbaka
Fantomen numera känd som den vandrande vålnaden
Mannen som inte kan dö

Det händer ibland att fantomen går på stans gator
precis som en helt vanlig man
Tar sig ett glas mjölk på någon sjaskig bar
Och då fantomen pratar, då lyssnar man
( Gammalt djungelordspråk )

Vakta honom, Devil!

Ken Cassel
24/8-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 114 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-08-24 19:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel