Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon känner till ett häkte

där alla som sitter och bor är som en enda stor familj
Och fast att de kan tyckas vara hårda och plumta
tror hon att de alla innerst inne, är lika goda
och söta som vanilj

De alla bor på ett häkte
Kronornas Hotel
Och alla som sitter där är ett släkte för sig
För om de får chansen är det de som smiter iväg
Flyr sin väg
Och bara för att någon vill ut i friheten behöver det inte
betyda att den personen är ett kräk
För det är väl ens mänskliga rätt att försöka
Men att ens försöka lär bli svårt
För det lär inte vara lätt
Men de ska väl inte klaga
För de får ju ett eget rum med ett eget fönster
så att de kan titta ut på gatan utanför
där människorna kommer och går fram och tillbaka
i olika mönster
Själv har de ett eget handfat och en egen Tv
Och så får de mat tre gånger om dagen
Så när de är mätta i magen känner de sig säkert lyckliga
och glada och tycker att hela livet är toppen?!

Så vad mer kan de önska sig när de ändå väntar på
att få sitt straff och dom
Det är väl bara låta tiden få falla i glömska
Bara sitta och ta det lugnt
Hålla på och drömma
Och om de inte har något annat för sig kan de ju alltid
få tiden att gå genom att börja runka eller sig själva pulla
Ta en liten stilla runk

De alla bor på ett häkte
Kronornas Hotel!

Ken Cassel
24/8-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 116 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-24 21:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel