Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Lite där bakom

Bakom planket
smyger vardagen
dold försäljning
droger och alkohol
muntliga avtal
om tvätt av pengar
och kriminalitet
övergrepp och vrål

Under täcket
ligger kärleken
den som gärna vill
och den på tvång
den fina och vackra
förbjudna affärer
otrohetens offer
men bara en gång

Bakom dörren
inget skyddsnät
rädslan smyger där
gömmer sig bara
förhandlingar pågår
skumma direktiv
telefonen ringer
men ingen vill svara

Under marken
ligger det gömda
nätet ingen vet om
och vill förstå
där krälar maskar
gångarna till lögn
den mörka boken
där vill ingen gå

Under mattan
sopas spillrorna
mänskliga fobier
stoftet av tristess
livets osynlighet
repor och skavsår
gömda under lock
med stor finess

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 398 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-08-28 05:44



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Våran värld döljer mycket bakom fasaderna och innanför skalen...
2019-08-29

  överlevaren VIP
Ja mycket sker i det dolda och även om det syns öppet väljer folk att inte se.... ett dilemma!
2019-08-28

  Maria Sundelin VIP
Oftast tror vi att ingen ska se och märka, fast det lika ofta handlar om att de som vet väljer att inte se
2019-08-28

  Marita Ohlquist VIP
Läser din text och tänker att det är mycket som döljs och inte vill synas i ljuset!
Bra skrivet.
2019-08-28

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Zombie-folk är väl inriktade på vad de vill göra mot oss.
2019-08-28

  morgonstjärna VIP
det är viktigt att ge luft åt samhällets misär

bra paketerat
2019-08-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO