Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ängslandet

Kom
gå sönder
plocka skärvor av månens kupa
ur hudens mjuka veck
känn åkrarnas viskande pulsslag
som vore vi utan skuld
och de röda kryssen på din handled
visar vägen till multnade skatter
när vi som barn ritade kartor
över huset och trädgården, skogsbrynets raksträcka
dikeskanterna
och möblerna precis som de stod: följ väggen
tills du kommer till bäddsoffan där du brukade sova
kryp in där bakom
bland dammiga tyggrodor och flugor
lukten av fuktigt ris
och något glimmar i hörnet, ser du
en smal dörr med silverkarmar
en ordlös gräns




Fri vers av Grävling
Läst 220 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-08-25 15:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Naturens magi genom tid och rum, som sammanflätat liv. Gestaltningar så vackra att man hissnar!
2019-08-25

  Ulf Carlsson VIP
I underlandet...

2019-08-25

  Nanna X
Lockande
2019-08-25

  Kungskobran VIP
Så innehållsrik ,
du är i ditt esse
2019-08-25

  Rafmagn VIP
Ljuvlig dikt!
2019-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling