Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige - Fablernas land

 

Vad är det som händer 
vi som var det säkraste av alla länder
Sveriges berömda folkhem
har degraderats till ett skräckland

Trump skriker “Titta på Sverige”
politikerna rider upp på det höga berget
Skriker:- Han ljuger
men vi vet alla att denna politiska sanning suger

Jag söker samhälls-kärleken
och den politiska ärligheten
Men hittar bara hatet
i argumenten som bygger upp föraktet

Den ena tjatar om nazism
de andra om kommunism
Vår bästa Sverige-vän säger han ska rädda Sverige men glädje-sjunger om Palmes död
var hans lik hans bröd

Ett parti skriker:- “Öppna era hjärtan”
vår Svenske vän viskar:- “Stäng era hjärtan”
Sen sätter de sig ner tillsammans och räknar röster
och tar bort allt som bidrags-tröstar

Kristerssons uppfinning ger alla svenskar en restarbetsförmåga
“Arbeit macht frei” kommer tillbaka som en nazistisk låga
Allvarligt sjuka svenskar vägras försörjningsstöd
står du inte till arbetsmarknadens förfogande är du själv orsaken till din nöd

Våra låtsas-empatiska vänner inför jobbskatteavdrag efter jobbskatteavdrag
trollar bort bidrag efter bidrag men vill inte ta bort Rut och Rot-avdrag 
Ser ni inte vad som händer
de som redan tillräckligt har får mer överskott i sina händer

Norge och Danmark pratar om svenska gränsen
att de mot kriminella Sverige behöver ett stängsel
Finland gör dem snart sällskap
efter att deras poliser skjutis av vårt manskap

Nu börjar kvinnor också skjutas
skräckväldet in-rutas
Hör Polen säga att svenskar flyttar för att Sverige suger
men vår regering säger att Polen ljuger

Att hjälpa 34 000 hemlösa
och många fler tusen inkomst-nollade sjuka utförsäkrade anses som att slösa
Om det är omöjligt att hjälpa dem
borde det väl också vara omöjligt att ge flyktingar ett svenskt hem

Så se där, till och med på mig själv
hittar jag en anledning till gnäll
Men kanske är det en styrka
att inse att man måste förhindra egna ondskan från att alltför mycket ryka

Jag vet att Sverige har en plånbok
som de visar upp för EU med stolthet
Jag vet inte hur mycket som finns i den
men vet att våra allvarligt sjuka och hemlösa först och främst borde få hjälp från den

Om vi inte har råd att hjälpa våra egna sjuklingar
har vi väl heller inte råd med skattesänkningar
Jag tror att om egoismen kunde gå tillbaks till Palme-nivå
skulle vi hitta en krona eller två




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-08-28 10:56



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Palme, Erlander och Sträng var inte personer som levde upp folkets tillgångar.
Man levde enkelt. Inte i lyx.
2019-08-28
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP