Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
av Sophie v Knorring , satt musik till...


Sång från 1895...

Klingen, klingen ljufva toner!
Hvad är lifvet utan sång?
Sången för till högre zoner
Från en jord, så mörk och trång.

Hvad är kärlek, hvad är vänskap
Om ej sången helgar dem?
Hjärtats ömhet, själens frändskap
Tändes bäst i sångens hem.

Vill jag dansa, vill jag leka,
Glada sång, jag ropar dig!
Vill jag glömskans gudom smeka,
Sången Lethe blir för mig.

Och om vemodståren bryter
Ur mitt öga någon gång,
Sakta, mildt och ljufvt den flyter
Bort --- i melankolisk sång.





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-08-30 17:23



Bookmark and Share


  Feliaxel VIP
Fantastiskt
2019-08-30

  ULJO
Härligt
2019-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt