Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
DNA test


Stolt Eskimå


Jag ville veta var jag kom ifrån.

Och var mina släktingar finns.

För jag har alltid undrat.

Då jag aldrig vetat vem min far är.

Och enligt utsago och släktforskning i Finland.

Är jag ursprungen från en Adelsfamilj från Polen.

- - -

Men jag fick svar på mitt DNA test.

Från Texas Ohio.

Och dessa tester prickar inte fel.

Svaret jag fick var att jag är:

91,6 % Finne
6,7 % Irländare, Skott och från Wales.
1,7 % eskimo/inuit.


Och att jag tillhör ursprungsfolk står tydligt klart.


Nu kanske jag förstår min vilja ännu mer.


För att jag alltid föredragit att kriga i vinterkyla.


För jag känner mig mer alltid hemma i snön.


För jag vet att inte frysa ihjäl bakom snödrivor.


För i snön finns inga skorpioner eller kobror.


Bara rent vit snö och is.


Och frusna fiender som är dåligt klädda.


Med urusel stridsmoral.


- - -


För mitt ursprung backar aldrig undan.


Jag har ju det inom mig, i mitt blod.


Men jag har bara blivit bullshitad av mina släktingar.


Fanns inte ett skit i mitt blod från Östeuropa.


Vad fan höll de på med?


De har ljugit hela tiden.


Och.


Dem skall jag lita på?




Fri vers (Fri form) av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-31 00:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP