Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en människa jag mötte vid ett hav


Glaskroppar

Jag vill berätta för dig om skymningsfärgerna
om skiftningarna i svanarnas fjäderdräkter,
ta din hand och röra vid kvällens blanka yta
vid trädens grova bark och parkens gjutjärnsgrindar
och gräset under våra fötter, daggkåpans mjuka skålar
jag vill berätta för dig om natthimlen
om molnen som sveper månen i sitt täcke
och det spelar ingen roll
att mitt ansikte är täckt av skuggor
om du trär handen genom mörkret
som ett ömtåligt svar
jag vill berätta för dig om svanarna
de sover snäckskalsvita




Fri vers av Grävling
Läst 220 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-08-31 18:22



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Otroligt starkt tilltal till ett Du! Berättelsens kraft iklädd natur låter berättarjaget läsaren möta i ett ömsint icke krävande möte/i mörkret - ansiktet finns där berett. Det trefaldigt inbjudande: jag vill berätta för dig om ... gör mottagandet vidöppet.
2019-09-20

  Kaptenlöjtnant
Snäckskalsvita är ett formidabelt ord!
2019-09-02

  bohemen VIP
Du verkar leva mycket i naturen. Det är bra. Fortsätt med det!
2019-09-01

  Kungskobran VIP
Stor poesi
Bokmärkes
2019-09-01

    ej medlem längre
Åh, vilken fantastisk poesi du skapar! Ljusets mjuka, sköra och vackra svanar finns i mörkret om man sträcker sig efter det. Ditt bildspråk är så originellt och starkt. Du målar en inre tavla av liv.
2019-08-31

  Nanna X
Nyanser is da shit. Fint!
2019-08-31

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt där mörkret känns vänligt och där andra sinnen får beskriva tillvaron.
2019-08-31

  danne //
vackert berättat om det där man saknar. Det skapar bilder som växer fram..
2019-08-31

  Ulf Carlsson VIP
Associerar till en vas från 1920-talet av Simon Gate i klarglas och med etsade figurer.
Dikten lyser av romantisk klassicism i ordvalet men är tidlös i sin naturkänsla.
Homonymen "glaskroppar" ger ju flera tankar, förstås!
Fin akvarell med lätt hand.
2019-08-31

  Lottie Ålhed VIP
Vacker dikt om det som spelar roll...
2019-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling