Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Övergåva

Älggräsets stänglar rasslar mot varandra
orden oanvända,
vittrande stammar
längs bergets sälskinnsblanka slänter
och där under, den bittersvarta jorden
rötter som spruckit av en inre köld
uppfläkta som djurhudar,
sönderfrusna vattenrör
späckade med sorg, små mörka kryp i dvala
och döden som en trygghet
en handfull vetekorn i skäppans botten
en doft av vildhonung och grönska




Fri vers av Grävling
Läst 310 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-09-02 18:57



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Du är för Bra för den här sidan!
2019-09-04

  Livet1
Där följde jag med ner och föddes sen åter. Vacker!
2019-09-03

    Lena Staaf VIP
Versionen ger hopp om återfödelse ur den dödssvarta jorden.
2019-09-02

  Nanna X
Blanksvart sprucken slemmig skönhet.
2019-09-02

  Sjölinia
Åh så fin..
2019-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling