Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattfamn

Jag sjunger vaggvisor för döende flugor
medan natten gröper timmar ur ditt bröst
de allt längre mellanrummen
mellan ett andetag och nästa
fönstret är en målarduk mot mörkret
suddiga avtryck i imman
våra kroppar som stilleben vid varandra
din utsträckt, min kurad intill
mata sorgen så tar hon hela handen
som om du behövde den ändå
och natten vänder sig och lystrar
dörren öppnas sakta, en viskande strimma
av aprikossött ljus
nu sjunger jag för skuggorna i hörnen
för natten och för flugorna




Fri vers av Grävling
Läst 184 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-09-03 19:27



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
Vacker ! Fångar ditt hjärta.
2019-09-07

    ej medlem längre
Vilken vacker vila i nattens lugna andetag.
2019-09-03

  Rafmagn VIP
Underbar!
2019-09-03

  Nanna X
Så fint sjunget
2019-09-03

  Ulf Carlsson VIP
Nocturne i ett övergångstillstånd.
2019-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling