Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drunknar Sverige?

 

Alla vet att ingen vill ha ingenting
ändå vill vi suga ut det sista från de som har ingenting
För alla vill ha mer
för vår plånbok kräver mer kvar

Ser vi undantaget
som vill dela lika med värsta människo-vraket
Då kallar vi hans tro för kommunism
och föder vår egna tro med nazism

Visst, kapitalism behövs lite grann för att förhindra snålskjuts
men då krävs det att ingen i vårt land tvingas äta smuts 
Om människor lever under första trappsteget behövs lite av det där du kallar kommunism 
för du väljer väl inte kannibalism

Att folk dör som flugor runt omkring oss
är inget vi önskar oss
Men många människor som inget har att förlora
blir som Breivik och andra terrorister, vill bara förstöra

Bäst att politikerna börjar tänka
i stället för att fuska till sig pengar och länka sanningen till någon som älskar att spränga
För ju fler människor politikerna kränker
ökar chanserna för att det är vårt samhälle de dränker




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-09-04 17:04



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Kapitalism är kaos och barbari.
2019-09-04
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP