Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havets undersida

I barnets snäckskalsöga
är vi hav eller främmande
i ett olyckligt, skarpt ljus,
vi föds ur
svartskummet, det ogenomträngliga vattnet
är vi fiskögon, störens långsträckta rygg
vassruggar längs strandens ögonlock
den oseende himlen,
stormbyarna ropar
du liknar dig själv när du ljuger
hopkrupen i drömmen
i symbiogen psykos
dina ögon vita snäckskal
mot min mun av sand
rusiga av det nyväckta ljuset
klyver vi ytan, odelbara




Fri vers av Grävling
Läst 235 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-09-07 23:44



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Underbar pendling mellan hopp och förtvivlan
2019-09-08

    Lena Staaf VIP
"Barn är ett folk och de bor i ett främmande land".
2019-09-08

  Nanna X
Jo där har man ju varit.
2019-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling