Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Land

Efter döden
får du ett nytt modersmål
skördat ur ålgräsängarna
du måste drunkna
för att vattnet, för att dricka
de sjunkna skatterna
djuphavsgravar

och sångerna, de sköra spröten
insektsdjuren under dina händer
de som aldrig grävt en grav
och fyllt den med sin röst
de mjuka, lokattstunga orden

kanske behöver vi sorgen
de nyfödda, klibbiga björklöven
tjärblomstrens hungriga bladfästen
vi skördar ord på ett nytt språk
slickar ljuset ur klöverns rundlar

efter döden
går stranden upp på land
sjunger himmel över plågade ängar




Fri vers av Grävling
Läst 145 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-09-08 15:57



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Efter döden kommer ett nytt språk
förtal, förhärligande, saknad, befrielse
tills ingen mins dig mer
2019-09-09

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om ett liv efter döden.
2019-09-09

  Nanna X
Kustlinjer förskjuts
2019-09-09

  Ulf Carlsson VIP
Utan död, ingen himmel!
2019-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling