Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I would go nuts if I dated a poet .... titel som finns i utkast...men okej det fick bli på svenska nu. MMm..jag har förståelse att det krävs tålamod.... ;)


Att dejta en poet

 

Jag skulle förmodligen bli galen
om jag dejtade en poet

 

Jag menar...
Jag skulle hypotetiskt
väckas mitt i natten av att hon
var tvungen att anteckna ner
nåt i mobilen om fladdriga gardinöron
och mumlande tavlor som ligger på lut
och vill kyssas i 90-graders vinkel
utanför sängramen
Hon få den där blicken i ögonen
när man måste läsa mellan raderna
för att förstå hennes hjärnspöken

 

 

Hon skulle aldrig fatta det där med rätt tajming!
för i hennes värld är Harry Potter just nu i köket
med svepskäl
och det finns ingen logisk förklaring
att stoppa nåt som bara är
för det finns fallluckor i drömmar
och aldrig en tidsbestämmelse på tankebanor
Jag skulle få stå ut med parkour
och att golvet är lava
bord, stolar, kuddar och byråer
är små öar
under parmiddagar

 

 

Jag skulle plötsligt se kärlek
i parken och överallt i shoppinggallerian
och våga gå på A-brunnar
se utomjordingar under paraplyer
inbilla mig att månen sjunger karaoke
och solen dansar lapdance
och gömma elefanten i rummet
under tråååkiga konferenser

 

 

och vilja ta ner henne på marken
när hon ser sig själv som en pilot
som håller i spakarna på ett
pappersflygplan
"shhhhhhweeeeep"

 

 

Låta orden hoppa runt som en clown
för vår första dejt skulle självklart
inte utspela sig på ett fik
eller varför ens i Stockholm?!

 

 

Jag menar: vilken cirkus!
Trampolin, lina, bollar i luften
utan skyddsnät
gymnaster, lejon och sälar
"and I would fucking love it!"
Jag har alltid undrat hur det känns att få
en känsla döpt efter sig
och att vara någons musa

 

 

på deltid




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-04-09 00:03



Bookmark and Share


  Flying Anna VIP
Wow så lekfullt din härliga text rinner fram!
2020-04-10

  Ola Rydberg
Jag blir så underbart glad av din fantasi och lek med orden,
I love it
2020-04-09

  BenGust VIP
Här går du utan säkerhetslina,
breddar insnävade hörn och lyckas
även hålla de vinklade bollarna
i spel.
2020-04-09

  Nina Nightwish
Ännu en fantastisk text :)
2020-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP