Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärnvapen

jag högaktar kärnvapnet
det är något med denna brännande konstruktion
alla sovjetiska soldater med höga pälsmössor och
Uncle Sam’s bortglömda baser i Mojaveöknen
jag ser kärnvapen överallt
vart jag än går snubblar jag över taffligt nedgrävda kärnvapen
jag har kärnvapen på mina mackor till frukost
det finns spår av kärnvapen i min deodorant från Åhléns
när det regnar brukar jag fälla ut tungan
och ansamla dropparna från de läckande urantunnorna
i min sönderfrätta mun
jag har hittat spår av kärnvapen under mina naglar
i gårdagens avföring fann jag spår av majs och kärnvapen
när jag går på bussen betalar jag med kärnvapen
när jag ringer på grannen för att be om en skopa socker
brukar jag försäga mig och i stället önska kärnbestyckade u-båtar
när jag visar kuken inför PRO:s syförening
hoppas jag att de ska bemöta mina perversioner med kärnvapen
och att polisen ska rikta sina kärnspetsar mot mig
när de kommer för att bura in mig på dårhuset
kärleken jag visar henne är nukleär
mina vanföreställningar är allt som oftast radioaktiva
om kvällarna brukar jag lägga upp en skopa glass på min tallrik
strösslad med nedrustade kärnvapen
den bismaken gör mig oftast besviken
om jag överlever morgondagen
ska jag skicka ett brev till Nobelstiftelsen
och nominera kärnvapnet till Nobels fredspris
för utan sprängkraften och alla de vanvettiga hoten
hade vi aldrig hållit sams.




Fri vers av henke_r
Läst 408 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-09-10 22:22



Bookmark and Share


  Anya VIP
Oj. Detta var intressant. Mycket bra språk och levande gestaltat. Du får mina hjärnceller att göra kullerbyttor.
2019-09-18

  DavidM VIP
En sådan text som inte bryts ner, som står bortom halveringstider. Den ständigt aktuella tematiken, framförandet som drar in läsaren i text så det rungar om det, variationsrikedomen. Mycket starkt skriftat.
2019-09-17

  SatansSon
bra satirtext.
2019-09-14

  McLashlan
Gillar mixen av humor och allvar i denna. Inbjuder till reflektion och tolkning.
Mycket bra Henke
Mvh
Peter
2019-09-13

    ej medlem längre
Vilken sprängverkan I de avslutade raderna! Man kan känna hur atomvinterns isar är på god väg att smälta.
2019-09-13

  styff_
"kärleken jag visar henne är nukleär" briljant!
2019-09-11

  Kungskobran VIP
Det finns ett litet kärnvapen i oss alla
2019-09-11

    Sefarge VIP
Rörlighets strålande Skriftat!
Ahha!Tack nu tror jag
mig förstå lite bättre,
varför Herr Kristersson
M.Vill ha den potenta
Kärnkraften kvar i
landet Sverige. ..
;)
2019-09-10
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r