Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stadens Ljus

Mira
Hon hette
Hon som kallades stadens ljus

“September, här är jag”
“September, du är här”
“September, låt mig in
Fram för vördnad, plikt och fromhet
Ty, mitt land mig förgår
Hur jag skänker det förflutnas tår”

"På resande fot jag har sökt
Trevat efter toppar och fröjd
Ack, min ande är nu krökt

"Stig in, stig på
Dock, hon som vill vistas här
Hon må gräva där hon stå"

Hon som kallades stadens ljus
Hon hette
Mira







Fri vers (Fri form) av Hanna Oldenburg
Läst 179 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-09-11 13:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hanna Oldenburg
Hanna Oldenburg