Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I pockande skördetid



Dags att sovra
Mjölig potatis sort
upptagen direkt

Från landet
Närmast hjärtat

Och rödblå sviskon
Plockat från lilla trädet
mellan vassa taggar

Med den gamla gröna
Trästegen från 40-talet

Tänk så många fötter
Som klängt på den

Samt skörda skärbönor
På sina utsträckta Slanor

Och allt detta ska bli
Borta med tiden

Då hörs ett svagt jam
Nere vid gräset

Den halvblinda kattan
Har nosat sig fram för
att undersöka kelfullt
Vad man hittat på

Lyfter upp henne till
famnen och vet att

Allt detta skall bli borta
Med tiden

Men nu är bara just nu
Som räknas och låter
det så förbli

Går uppför backen
med skördekorg och
en katt i sakta mak

Mellan blåsiga moln
och en skriande

Kungsörn som en
svävande prick
högt ovanpå

Allt detta liv som blivit
oss givet

Det gäller att ta det till
vara, på bästa sätt

Det vet en gammal
Misse med svansen i
vädret som självklart

försiktigt tassar på
vid sidan om.


























Fri vers av Sefarge VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-09-13 14:23



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Kattkärlek är en god och varm kärlek!
2019-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP