Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens krig

 

Alla minnen finns kvar
svarta, ljusa som grå
Väskor som packas
kan vara svårt att förstå

Böckerna man läst
om kärlek och makt
De orden vi sa
med ett tragiskt förakt

Utopin som vi sökte
var att kärlek är tro
En rakt utstakad kurs
men med en svajande bro

Vår resa blev målet
vi ville fylla med ljus
Det är de som finns kvar
där i sinnenas hus

Alla känslor gav tvivel
som fyllde vårt glas
De rann över sin bredd
där i tårarnas fas

Jag står nu på stranden
med min mössa i hand
Känner tomhet i bröstet
där vid vågornas rand

Så sjunken vid bryggan
ligger kärlekens båt
En sorts hastig sorti
till ett tragiskt förlåt

Alla ord är nu sagda
det är ord som förstör
Ja där i kärlekens krig
finns många ord som förgör

Copyright © AndLou




Bunden vers av AndLou VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-19 08:10



Bookmark and Share


  ULJO
Berörande och mekankoliskt skrivet om kärlekslivets negativa skeende
2019-09-23
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP