Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Låten är till alla som sitter och kastar sten i glashus. ..oftast det vita skräpet..


Vita Skräpets Glashus

Steffe han är jättearg sen förra valet
Hans kära fosterland är sjukt och galet
Aldrig sökt nåt jobb sen han gav upp plugget
Men ute på Flashback där är han på hugget

"Blattarna drar ner mitt land i skiten
De bidrar ingenting och hela den där biten
"Tiggarna" de borde börja arbeta
Och om nån som ska gå i skolan så är det Greta"

Han kastar sten efter sten i sitt glashus
På dagen är han bakis från gårdagens rus
Steffe han är vit och med i vårat lag
Men förtjänar han sitt socialbidrag ?

För Steffe han är lat i allra högsta grad
Iikt en flykting som bor i Filipstad
men vill du ha en blå gul stämpel.
Så är Steffes liv ett dåligt exempel




Bunden vers (Rim) av Fred Riik
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-09-25 09:02



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Spot on!
2019-09-25

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Bra skrivet om ett komplicerat ämne.
Ger plats för eftertanke.
Glad höst! TBG.
2019-09-25

  Sturesdotter
Klockren!
2019-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Fred Riik
Fred Riik